Hva koster en nyfødtfotografering?

Og hva er inkludert?

Et spørsmål som ofte går igjen i henvendelser til meg er akkurat dette? Hvor mye kan man regne med å måtte investere for å få flotte bilder av babyen sin?

En vil nok få like mange svar på dette spørsmålet som antall fotografer en henvender seg til. Og hvorfor er det slik? Jeg skal  prøve å oppsummere et par viktige punkter om disse forskjellige svarene før jeg går videre til hvor mye mine kunder normalt investerer i sine nyfødtbilder.

Fotograf er dessverre ingen beskyttet tittel, – enhver som ønsker kan kalle seg fotograf. Det betyr at når du er ute på nettet og leter etter nyfødtfotograf kan du treffe både profesjonelle nyfødtfotografer, andre profesjonelle fotografer, ufaglærte «fotografer» som har dette som hobby og andre som er på vei til å gjøre fotografering til et levebrød. Det som skulle være et enkelt spørsmål blir derfor litt mer komplekst utifra hvem av disse du spør.

Det du skal huske på når det kommer til akkurat nyfødtfotografering er at sikkerhet og håndtering av din nyfødte baby er utrolig viktig. Både med tanke på hvor flink fotografene er til å poserer babyen og selvsagt at det skal gjøres under trygge forhold!

Hobbyfotografen vil garantert gi deg den laveste summen,- rett og slett fordi dette ikke er levebrødet hans/hennes. De er ikke avhengige av deg som kunde ettersom de mest sannsynlig får lønn fra en helt annen plass. Ikke så vanskelig å forstå at dette også er den mest risikable fotografene å leie inn til nyfødtfotografering. Du er verken garantert et bra resultat eller at fotografen vet hva den holder på med (unntakene finnes nok her også som andre steder,- men jeg vil si du har flaks om du finner en som gir deg bildene du ønsker her).

Er henvendelsen din sendt til en som akkurat har startet opp vil fotografen være helt avhengig av å gi deg et godt tilbud slik at du faktisk booker denne til nyfødfotograferingen din. Tilbudet du får vil også variere utifra om fotografene opererer hjemmefra og dermed ikke kan tilby en full-service pakke (studiofotografering, flotte album, print + andre profesjonelle produkter). Denne fotografene vil også mest sannsynlig kun kunne tilby deg digitale filer. I dette skiktet vil du kunne finne en fotograf som gjør både fotografering og et visst antall filer for under kr.5000,-.

Så over til de profesjonelle (nyfødt)fotografene. Dette er fotografer du kan være sikker på gir deg et godt resultat og som har god erfaring med å håndtere babyer/nyfødte og ikke minst hvordan posisjonere de. Her ligger mye av hemmeligheten bak en vellykket nyfødtseanse!

Hvem du skal velge bland disse kommer an på hva slags stil du liker på bilder og hvilken type nyfødtbilder som appellerer til deg? De aller fleste av disse tar fra kr.900 – 2500,- for fotograferingen, så kommer produkter/digitale filer i tillegg. Hva totalen ender på er selvsagt helt avhengig av hva slags produkter du ønsker å bestille og ditt budsjett.

 

Her finner du noen morsomme (eller ikke; om det var din fotoshoot!) bilder som illustrerer forventninger (dvs proff fotograf) vs virkeligheten i noen tilfeller… 

 

Og hva gjør så mine kunder? Jo, de bestiller stort sett produktpakkker eller digitale filer. Mine produkter er utvalgt spesiellt med tanke på nyfødtfotografering og hos meg kan du spesialdesignede veggprodukter og takkekort helt tilpasset akkurat dine bilder. Selve fotograferingen koster kr.2200,- *(med søsken/foreldre bilder) og produktbestillinger spenner fra kr.4000,- til kr.25.000. I snitt investerer mine kunder for ca.kr.8000,- og ettersom mine rimeligste produkter kun koster kr.280,- tar jeg det som et tegn på at kundene mine er ganske fornøyde!

Mitt råd er å velge en fotograf som koster litt mer enn du hadde tenkt, det er dette du sitter igjen med i fremtiden. Fremfor det rimelige alternativet hvor du kanskje ikke liker noen av bildene…

*priser 2017

 

hjerte_beige

0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

    instagram @babyfotografene

    babyfotografene.no

    mobil: +47 91 10 83 10

    Org.no. NO 984605757MVA

    Sofienberggata 57, Oslo